27 juni 2008

Ondertekening Convenant Productiehuis

Op woensdag 25 juni 2008 16.00 vond de feestelijke ondertekening plaats van het convenant Productiehuis voor jongeren op IJburg.


Persbericht stadsdeel Zeeburg: 27 juni 2008

Corporaties IJburg huren pand voor activiteiten jongeren.
Maar liefst álle woningcorporaties van IJburg en een commerciële partner hebben samen een pand ter beschikking gesteld voor activiteiten voor jongeren. In dit zogeheten productiehuis gaan de IJburgse jongeren leuke en leerzame activiteiten ontwikkelen na schooltijd. Civic is verantwoordelijk voor het activiteitenaanbod. In september 2008 wordt het productiehuis aan de Diemerparklaan 90 op IJburg feestelijk geopend. De jongeren van IJburg zijn nu bezig met de inrichting van het pand en de voorbereiding voor de opening.

Woningcorporatie De Alliantie investeert 72.000 euro in het pand voor de verbouwing. Toen De Alliantie de overige corporaties op IJburg vroeg om ook deel te nemen aan dit initiatief, reageerden zij allen enthousiast. Zij delen nu de huurkosten van ongeveer 5.000 euro per jaar voor een gegarandeerde periode van vijf jaar. Het bedrijfsfpand is 150 m2 begane grond.

Stadsdeelwethouder Fatima Elatik zei bij de ondertekening van het Convenant Productiehuis: "Wij als stadsdeel Zeeburg hebben hele goede ervaringen met de woningcorporaties. Het is geweldig dat zij nu de zorg voor de jongeren hier op IJburg met ons delen door concreet meewerken aan een pand, waar de jongeren leuke zinvolle producties organiseren. Zodat deze jongeren een goede en gegarandeerde toekomst tegemoet gaan."

Het stadsdeel, Civic, stichting de Alliantie, woningbouwvereniniging Het Oosten, Amvest BV en woonstichting De Key en stichting Ymere ondertekenden vervolgens het convenant.

Organisatie activiteiten.
Civic gaat de activiteiten voor de jongeren organiseren. De jongerencoaches staan bol van de leuke plannen. Het gaat hierbij om talentontwikkeling van de jongeren, en niet alleen om het bezighouden. Jongeren gaan leren waar hun krachten en talenten om deze later te kunnen gebruiken bij hun eerste stappen in de maatschappij.

24 juni 2008

Hangjongeren op IJburg


AT5 maakte op 24 juni 2008 een reportage over hangjongeren op IJburg:
“Bewoners van het Pieter Holmplein op het Steigereiland op IJburg ergeren zich aan de jongeren die 's avonds op hun hofje rondhangen. Op het pleintje wordt gevoetbald en regelmatig wordt het straatmeubilair vernield. De keien in de ontworpen vijvers zijn inmiddels weggehaald omdat de jongeren er de ruiten van de bedrijfsruimten mee ingooien. Omdat er nog geen huurder is worden de ruiten al niet meer vervangen.”

http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=35908
of
http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=35908

01 juni 2008

Productie ‘kennismakingsfeest op IJburg’

Sinds een paar weken werken jongeren samen met Civic Zeeburg aan de productie: ‘Kennismakingsfeest op IJburg’. In de zomervakantie 2008 willen de jongeren voor de buurt een kennismakingsfeest organiseren voor jong en oud en voor zichzelf natuurlijk.

Wil je meewerken aan de voorbereidingen van het feest of op de dag zelf meehelpen? Kom dan op vrijdagen om 16.00 naar het jongerenspreekuur in Het Blauwe Huis.