14 augustus 2008

Jongerenproductie: YouthParty 17 augustus 14.00-20.00




Sinds januari 2008 verzorgt Civic Zeeburg in Stadsdeel Zeeburg de uitvoering van het welzijnswerk, het jongerenwerk, de maatschappelijke dienstverlening, het peuterspeelzaalwerk en nog een aantal functies. Civic Zeeburg doet dit in de drie zeer verschillende wijken van Zeeburg: de Indische Buurt, het Oostelijk Havengebied en IJburg. Het Stadsdeel Zeeburg is opdrachtgever van Civic Zeeburg. Voor het stadsdeel is Civic Zeeburg partner in de vernieuwing van het sociale domein. De mensen van Civic Zeeburg volgen trends en zoeken naar kansen om expertise en middelen naar Zeeburg te halen.

Al enige tijd zijn jongerencoaches van Civic Zeeburg in gesprek met de jongeren van IJburg om een nieuwe methodiek te introduceren. Een methodiek op basis van de vraag van jongeren, maar ook de inzet van de jongeren om het zelf te produceren, ondersteunt door jongerencoaches van Civic Zeeburg. Sinds februari 2008 organiseren Civic Zeeburg en Het Blauwe Huis een wekelijks jongerenspreekuur. Tijdens dit spreekuur wordt samen met de jongeren van IJburg gewerkt aan de invulling van het productiehuis.

Na een aantal kleine producties in zijn de jongeren klaar voor een grotere productie. De groep heeft een brainstormsessie gehad waarin zij tot besluit zijn gekomen om een feest te organiseren voor IJburg. Het doel van de productie is de buurt laten zien dat ze meer in hun mars hebben en dat ze positieve dingen willen doen voor hun eigen buurt. Daarom hebben zij er voor gekozen om op 17 augustus een festival te organiseren in het Diemerpark. Dit zal gelijktijdig plaatsvinden met het Spektakel op IJburg, dat georganiseerd wordt door Theatraal IJburg. Tijdens deze dag is er een voetbaltoernooi, een pannakooi, een jongerenpodium met opkomend talent en exotisch eten. Het feest vindt plaats van 14.00-20.00.

De jongeren zijn een samenwerking aan gegaan met lokale organisaties zoals: Life and Kicking, Het Blauwe Huis, Civic Zeeburg en Ucee Station. Tijdens de dag zullen ze met ondersteuning van professionals de dag vormgeven. Hierin dragen vooral de jongeren de verantwoording omdat het immers hun feest is.

Voor meer informatie over de samenwerkingspartners kunt u terecht op:

www.lifeandkicking.nl
www.civiczeeburg.nl
www.uceeamsterdam.nl
www.blauwehuis.org
www.wijbouwenzelf.blogspot.com