24 juli 2007

Officiele uitnodiging 1 augustus



Betreft: bijeenkomst Chill-ROOM woensdag 1 augustus 19.30

Aan de bewoners IJburg,

Op zaterdag 14 juli heeft de feestelijke opening van de Chill-ROOM plaatsgevonden en is deze door de jongeren in gebruik genomen. De afgelopen twee weken is er een uitgebreide discussie ontstaan over de Chill-ROOM op het forum van IJbrug. Blijkbaar zijn er nog vragen en onduidelijkheden rondom het project.


De discussie rondom de jongerenproblematiek is ons bekend. Vandaar dat vanuit Het Blauwe Huis een kunstenaar de noodzaak zag om met een kunstproject beeld en vorm te geven aan deze discussie. De Chill-ROOM is een ontmoetings- en discussieplatform om met jongeren, professionele begeleiders en buurtbewoners gezamenlijk te komen tot een voorstel voor een plek voor jongeren. De Chill-ROOM zelf is dus niet die plek, maar het atelier waar die plek de komende tijd ontwikkeld wordt.


De Chill-ROOM is een tijdelijk project wat 4 maanden duurt waarbij jongeren zelf voorwaarden formuleren voor een jongerenplek op IJburg. Wat is er nodig, hoe ziet het er uit, waar zou het moeten komen, hoe zit het met beheer, kan zelf beheer, wat voor activiteiten moeten er komen, hoe worden zij door anderen gezien, klopt dat beeld, hoe willen ze gezien worden en kan zo iets wel werken? Dit alles onderzoeken ze door activiteiten als fotograferen, filmen, tekenen schrijven en door te discussiëren. Natuurlijk doen zij dit niet alleen, maar onder begeleiding van experts, ouders en heel belangrijk met bewoners van IJburg. Na afloop komt er een presentatie van een voorstel voor een ruimte en locatie ergens op IJburg wat niet alleen uitgevoerd kan worden, maar ook door bewoners breed gedragen wordt.

Het Blauwe
Huis probeert ook hiermee een bijdrage te leveren aan het culturele leven van een nieuwe wijk als IJburg. Jongerencultuur maakt hier ook deel van uit. Doel van Het Blauwe Huis is een actieve, actuele en positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van IJburg.
Het is voor ons dan ook erg belangrijk om dit in goede communicatie en harmonie met de omgeving en omwonende te doen, als mede op een veilige en verantwoorde wijze.

Wellicht heeft u ook ideeën over een plek voor jongeren op IJburg of zijn er vragen over de openingstijden, het activiteitenprogramma of de begeleiding van de Chill-ROOM. We nodigen u allen dan ook van harte uit om deel te nemen aan de eerste Chill-ROOM bijeenkomst op woensdag 1 augustus om 19.30. Hier kunt u natuurlijk terecht met aanvullende vragen of opmerkingen.


We hopen u bij de bijeenkomst welkom te mogen heten.


Het Blauwe Huis
06-3859 5379

info@blauwehuis.org