31 juli 2007

Daar is ie dan! Het sleutelcontract


Bovenstaand het sleutelcontract met de huisregels van de Chill-ROOM. De jongeren die de sleutel willen ontvangen, zullen dit contract ondertekenen. Alle gebruikers van de Chill-ROOM hebben zich te houden aan deze huisregels. De huisregels hangen in de Chill-ROOM of zijn in het Blauwe Huis op te halen. De huisregels zijn mede opgesteld naar aanleiding van gesprekken met de jongeren en de buurtbewoners.

30 juli 2007

OPENINGSTIJDEN

JAAA!!! Daar zijn ze dan. De openingstijden! Vanaf deze week (week 31) is de Chill-ROOM iedere woensdag tot en met zaterdag onder begeleiding open van 12.00 tot 22.00. Als je een sleutel hebt, kan je zelf naar binnen. Als je geen sleutel hebt dan kan je binnen in Het Blauwe Huis vragen om de sleutel. Alle gebruikers van de Chill-ROOM hebben zich te houden aan de huisregels. De huisregels hangen in de Chill-ROOM of zijn in Het Blauwe Huis op te halen.

Sleutel ophalen en infobijeenkomst

Maandagavond 30 juli van 19.00 tot 21.00 kan de sleutel van de Chill-ROOM opgehaald worden. Als je de sleutel wilt ontvangen. Neem dan 5 euro borg mee. Ook zal je het sleutelcontract met de huisregels moeten tekenen. Daarnaast is er een infobijeenkomst over het programma van de Chill-ROOM voor de komende 2 maanden. Jongeren! Komt allen.

25 juli 2007

Ben Klappe brengt vloerbedekking!!!

Ben Klappe, stadsdeelmedewerker Jong Zeeburg, heeft de Chill-ROOM een stuk stadsdeelvloerbedekking gedoneerd. Bedankt! De jongeren gingen meteen aan de slag de vloerbedekking passend in te Chill-ROOM neer te leggen.


24 juli 2007

Officiele uitnodiging 1 augustus



Betreft: bijeenkomst Chill-ROOM woensdag 1 augustus 19.30

Aan de bewoners IJburg,

Op zaterdag 14 juli heeft de feestelijke opening van de Chill-ROOM plaatsgevonden en is deze door de jongeren in gebruik genomen. De afgelopen twee weken is er een uitgebreide discussie ontstaan over de Chill-ROOM op het forum van IJbrug. Blijkbaar zijn er nog vragen en onduidelijkheden rondom het project.


De discussie rondom de jongerenproblematiek is ons bekend. Vandaar dat vanuit Het Blauwe Huis een kunstenaar de noodzaak zag om met een kunstproject beeld en vorm te geven aan deze discussie. De Chill-ROOM is een ontmoetings- en discussieplatform om met jongeren, professionele begeleiders en buurtbewoners gezamenlijk te komen tot een voorstel voor een plek voor jongeren. De Chill-ROOM zelf is dus niet die plek, maar het atelier waar die plek de komende tijd ontwikkeld wordt.


De Chill-ROOM is een tijdelijk project wat 4 maanden duurt waarbij jongeren zelf voorwaarden formuleren voor een jongerenplek op IJburg. Wat is er nodig, hoe ziet het er uit, waar zou het moeten komen, hoe zit het met beheer, kan zelf beheer, wat voor activiteiten moeten er komen, hoe worden zij door anderen gezien, klopt dat beeld, hoe willen ze gezien worden en kan zo iets wel werken? Dit alles onderzoeken ze door activiteiten als fotograferen, filmen, tekenen schrijven en door te discussiëren. Natuurlijk doen zij dit niet alleen, maar onder begeleiding van experts, ouders en heel belangrijk met bewoners van IJburg. Na afloop komt er een presentatie van een voorstel voor een ruimte en locatie ergens op IJburg wat niet alleen uitgevoerd kan worden, maar ook door bewoners breed gedragen wordt.

Het Blauwe
Huis probeert ook hiermee een bijdrage te leveren aan het culturele leven van een nieuwe wijk als IJburg. Jongerencultuur maakt hier ook deel van uit. Doel van Het Blauwe Huis is een actieve, actuele en positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van IJburg.
Het is voor ons dan ook erg belangrijk om dit in goede communicatie en harmonie met de omgeving en omwonende te doen, als mede op een veilige en verantwoorde wijze.

Wellicht heeft u ook ideeën over een plek voor jongeren op IJburg of zijn er vragen over de openingstijden, het activiteitenprogramma of de begeleiding van de Chill-ROOM. We nodigen u allen dan ook van harte uit om deel te nemen aan de eerste Chill-ROOM bijeenkomst op woensdag 1 augustus om 19.30. Hier kunt u natuurlijk terecht met aanvullende vragen of opmerkingen.


We hopen u bij de bijeenkomst welkom te mogen heten.


Het Blauwe Huis
06-3859 5379

info@blauwehuis.org

20 juli 2007

IJburg bouwt mee

'Om bij het Chill-ROOM project tot een goed resultaat te kunnen komen is het voor Het Blauwe Huis belangrijk om zowel positieve als negatieve reacties mee te nemen in de discussie rondom het ontwikkelen van een voorstel voor de toekomstige jongerenplek. Het is belangrijk dat reacties gedeeld worden met alle IJburgers, inclusief de jongeren. Het Blauwe Huis nodigt iedereen dan ook uit deel te nemen aan de eerste Chill-ROOM bijeenkomst op woensdag 1 augustus om 19.30. Hier kan iedereen natuurlijk terecht met alle aanvullende vragen of opmerkingen.' Voor het officiele en complete bericht kijk op IJbrug.nl

19 juli 2007

Een jongerenplek. Wat vindt jij?

Op IJbrug.nl worden vragen gesteld over de Chill-ROOM: 'Wat zijn de openingstijden dat de jongeren naar binnen kunnen?', 'Is er op alle dagen dat er toegang is permanente begeleiding aanwezig?', 'Welke activeiten worden er ontplooid om te komen tot een definitief voorstel? Enkele vragen. Wat kunnen de antwoorden zijn? Hoe denk jij er over? Hoe zou de definitieve jongerenplek op IJburg volgens jou georganiseerd moeten zijn?

18 juli 2007

Reacties uit IJburg

Op IJbrug.nl is een discussie gaande over de Chill-ROOM. Kijk op deze link om deze discussie te volgen. Iedereen wordt uitgenodigd reacties over de Chill-ROOM te plaatsen. Dit kan ook hier op de Chill-ROOM weblog. Na aanmelden (rechtboven op deze pagina, in de grijze balk) kan je berichten plaatsen. Aanmeldgegevens 'gebruikersnaam: wijbouwenzelf@gmail.com en 'wachtwoord: chillroom'. We zien de reacties graag tegemoet.

17 juli 2007

Ideeen voor de Chill-ROOM???

Heb je ideeen voor de Chill-ROOM. Kom langs op het spreekuur van Ingrid in Het Blauwe Huis iedere maandagavond tussen 19.00 en 21.00. Dan gaan we samen kijken wat we kunnen organiseren en realiseren. Je mag met allerlei vragen bij me langskomen. Bijvoorbeeld over de inrichting van de Chill-ROOM of over te organiseren activiteiten...

Chill-ROOM OPEN

Ondanks dat jullie nog geen sleutel hebben van de Chill-ROOM kunnen jullie woensdag 18 juli de hele dag tot zonsondergang de Chill-ROOM gebruiken. Ook kunnen jullie zaterdag 21 juli de Chill-ROOM gebruiken tot 18.00. Irene zal de deur open doen. Vanaf 21 juli hebben jullie zelf de sleutel.

!! SLEUTEL-OPHAAL-DAG !!

Zaterdag 21 juli tussen 13.00 en 14.00 kan je de sleutel van de Chill-ROOM ophalen in Het Blauwe Huis. Belangrijk! Je kan een sleutel krijgen als je:

-aanwezig bent geweest op één of meerdere ontwerpbijeenkomsten
-20 euro borg betaald
-de spelregels ondertekent
-persoonsgegevens opgeeft

Mocht je niet in de gelegenheid zijn de sleutel zaterdag op te halen, kom dan op maandagavond 23 juli tussen 19.00 en 21.00 in Het Blauwe Huis langs. Ingrid heeft dan spreekuur. Je kan dan ook langskomen met ideeen, plannen en activiteiten voor de verdere ontwikkeling van de Chill-ROOM.

16 juli 2007

En nog meer opening!!!





opening 14 juli!!!
















Heel veel plezier in jullie hokkie, Floris en Fabienne

14 juli 2007

De Chill-ROOM gebouwd







09 juli 2007

Hoe is Ingrid te bereiken?

Voor ideeen over de inrichting van de Chill-ROOM, problemen en vragen. Bel of mail Ingrid en we gaan er samen wat aan doen. Mail gegevens niet meer beschikbaar of bel gegevens niet meer beschikbaar.

Bijvoorbeeld. Je vindt dat er een bank moet komen in de Chill-ROOM. Je kan op marktplaats gaan zoeken. Als je wat gevonden hebt. Bel of mail Ingrid en we gaan zorgen dat we de bank kunnen betalen en dat de bank in de Chill-ROOM komt.

06 juli 2007

Verzamel de basisingrediënten!

Vraag je familie, vrienden en buren. Wie heeft er nog een bank, computer, tv of koelkast over en wil deze graag aan de Chill-ROOM geven? Op zoek naar de basisingrediënten! Zoek zoek zoek! Laat het weten als je een basisingrediënt hebt gevonden! Plaats een bericht op de weblog. Dan weten we het allemaal! En dan kunnen we basisingrediënten op ons lijstje wegstrepen.

04 juli 2007

OPROEP! Wie treedt op tijdens de opening van de Chill-ROOM

We zijn op zoek naar gastheren en gastvrouwen, die ter gelegenheid van de feestelijke onthulling van de Chill-ROOM op 14 juli een performance, muziekact of dansact willen opvoeren. Laat je zien! Laat zien wie je bent! Opgeven? mail: info@blauwehuis.org

Bouwen aan de Chill-ROOM

Jawel, woensdag 11 en donderdag 12 juli gaat het gebeuren. Dan zal de Chill-ROOM echt gebouwd worden. Onder begeleiding van twee bouwprofessionals gaan de jongeren hun eigen Chill-ROOM bouwen. Jongeren van IJburg komt allen naar het Blauwe Huis en bouw mee!

En ja hier komt ie dan! Op het dakterras van Het Blauwe Huis tussen de steiger van Pump Up The Blue.

Filmpje ontwerpbijeenkomsten online

3 ontwerpbijeenkomsten zijn er geweest. De jongeren hebben nagedacht over hoe de Chill-ROOM er uit moet komen te zien, welke afspraken er gemaakt moeten worden om de Chill-ROOM goed te gebruiken. Een kort beeldverslag van deze ontwerpbijeenkomsten kan je zien op de website van Media Cafe TIJ. Klik hier voor het filmpje.

JA JA de opening!!! 14 juli vanf 15.00u in Het Blauwe Huis