04 oktober 2007

Zeeburgse jongeren in Design-Team



Jaja de IJburgse jongeren zijn niet de enige die zich bezig houden met hun eigen jongerenplek. De Zeeburgse jongeren van jongerencentrum Het Karrewiel hebben ook meegedacht en meeontworpen aan hun toekomstige Karrewiel. Een artikel over het nieuwe ontwerp in de zeeburgerkrant lees je hier. (het artikel is van juli 2006)

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met de Chill-ROOM? Wat kan de Chill-ROOM van het Karrewiel leren? (en eventueel andersom) De Chill-ROOM is tijdelijk? De Chill-ROOM is echt van begin tot eind gebouwd en ontworpen door de jongeren zelf? De Chill-ROOM is een kunstproject, geen overheidsproject? De Chill-ROOM maakt een eventueel ''Karrewiel IJburg'' mogelijk? Met andere woorden De Chill-ROOM heeft ook een discussiefunctie? Het kaart een ondererkend probleem aan op IJburg? Het Karrewiel is mogelijk gemaakt omdat de gemeente erkend heeft dat er een jongerenplek nodig is? Het Karrewiel heeft geen discussiefunctie?

En niet te vergeten... IJburgse jongeren!!! Wat vinden jullie eigenlijk van dit ontwerp??? Mag het toekomstige buurthuis op IJburg ook zo flashy groen met organische vormen, rieten meubilair en bloemetjes behang ontworpen zijn?