23 oktober 2007

Mail afvaloverlast in Blok 35

Op 22 oktober ontvangt Het Blauwe Huis een e-mail van een bewoner uit Blok 35. Sinds de komst van de Chill-ROOM valt het de bewoners op dat er meer afval in en om Het Blauwe Huis ligt. Hieronder een toelichting over het prullenbakbeleid op IJburg.


Date: dinsdag 23 oktober 2007 13:17
From: Het Blauwe Huis
To: bewoner Blok 35
Subject: Chill -ROOM

Dag,

Misschien een interessante toevoeging. Zowel van de jongeren als op het Spreekuur van de wethouder Dennis Straat is al vaker naar voren gekomendat er weinig prullenbakken zijn op IJburg. Bij andere bewoners opIJburg is de wens naar meer prullenbakken al naar voren gekomen. Nuvertelde Dennis Straat dat het stadsdeel verantwoordelijk is voor hetschoonhouden en het legen van prullenbakken op de openbare weg/ ruimte.Echter, de binnenruimten van de woonblokken zijn overal eigendom van deVVE en hier komt de schoonmaakdienst van het stadsdeel dus niet.

Het stadsdeel heeft daarom aangeboden dat als men extra prullenbakkenwil, kan een VVE deze zelf aanschaffen en een regeling treffen met hetstadsdeel dat deze meegenomen worden door de schoonmaakdienst. Ditgebeurt dan op de dagen en tijden dat het stadsdeel zijn ronde doet opIJburg. Wellicht is dit interessant om te weten.

Met vriendelijke groet,

Het Blauwe Huis