25 oktober 2007

Chill-ROOM vergadering

Inmiddels draait de Chill-ROOM drie maanden en zijn we benieuwd wat de jongeren tot nu toe van de Chill-ROOM vinden: Wat vinden jullie van de Chill-ROOM? Zijn de verwachtingen en wensen uitgekomen? Wat ontbreekt nog? Wat willen jullie de laatste twee maanden nog organiseren? Wat zijn reacties van bewoners?

De jongeren zijn erg blij met de Chill-ROOM. Eindelijk een plek voor henzelf, ook al is deze maar 10m2 groot. De aanwezigen bij de vergadering geven aan dat de groep sinds het ontstaan van de Chill-ROOM hechter is geworden. Ook buiten de openingstijden van de Chill-ROOM spreken zij af om bijvoorbeeld naar de bioscoop te gaan. Volgens Omar is de overlast sinds de Chill-ROOM afgenomen. Vooraf kwam de politie wel 30 keer. In de afgelopen 3 maanden is deze maar 3 keer langsgeweest. Jongerenwerker Jan Heunen bevestigt dat de buurtregisseur ook tevreden is met de gang van zaken op IJburg.

Irene vertelt dat er volgende week een gesprek gaat plaatsvinden met het Stadsdeel Zeeburg over een mogelijk vervolg. Wat kunnen we namens de jongeren meenemen naar dat gesprek? Wat betreft de toekomst hopen de jongeren op een vervolg op de Chill-ROOM, een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en ‘chillen’. Het liefst wel een grote plek.